Boeuf Bourguignon(Fransız Usulü Et Sote)
Boeuf Bourguignon yani bizim bildiğimiz adıyla Fransız usulü et sote hem sağlık açısından hemde lezzet açısından beğeninizi kazanacak bir Fransız yemeğidir.Tarifin aslı domuz etiyle yapılıyor ama biz tabi ki dana etini kullanarak bir değişiklik yapıcaz..Birazdan malzemelerde de göreceğiniz gibi Boeuf bourguignon (Fransız usulü et sote)tarifimizde kullanacağımız şarap tabiki alışılmış sotelerden ayırıyor tarifimizi..Ben bu tarif için Boğazkere şarabını uygun buldum.Umarım seversiniz..Hadi malzemelerimize göz atalım..
Boeuf Bourguignon(Fransız Usulü Et Sote)İçin Malzemeler,
- 1 kg kuşbaşı et
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gr arpacık soğanı
- 400 gr mantar
- 2 bardak et suyu
- 1,5 bardak kırmızı şarap
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 sap taze biberiye
- 2 yaprak taze defne yaprağı
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı ay çiçekyağı
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kıyılmış maydonoz
Boeuf Bourguignon(Fransız Usulü Et Sote)Hazırlanışı;
- Öncelikle yıkadığımız kuşbaşı etlerimizi kağıt havlu yardımıyla bir güzel kuruluyoruz.Daha sonra soğanları ince ince kıyıp havuçlarımızı doğruyoruz.Mantarlarımızı da kurulayıp 4'er parçalara bölüyoruz.
- Ocağa koyduğumuz çelik tenceremize ayçiçek yağımızı boşaltıp yağı iyice kızdırdıktan sonra etlerimizi tenceremize boşaltıyoruz.Çok fazla doldurmamaya dikkat edelim kalanını bir sonra ki seferde de koyabiliriz.Etlerimiz yanmaması için sık sık çeviriyoruz ve kahverengi kıvama gelene kadar pişirip kenara alıyoruz.
- Başka bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı kadar tereyağını eritip ince ince kıydığımız soğanları ve havuçları soteleyip etleri üzerine ilave edelim ve karıştıralım.Kırmızı şarap ve et suyunu üzerlerine ilave edelim.Domates salçasını,ince kıyılmış sarımsaklarımızı ve baharatlarımızı ilave ediyoruz ve üzerine un seriptirip karıştırıyoruz.Un sosun kıvamını koyulaştırır.
- Kaynayınca ateşin altını kısıp bu şekilde 45 dk pişirmeye bırakalım ancak ara sıra kontröl etmeyi unutmayalım.Etlerimiz piştikten sonra altını kapatalım.
- Arpacık soğanlarımızı soyup kök kısmına artı şeklinde çizikler atalım.Teflon tavanın içinde 1 kaşık tereyağını eritip tereyağ köpükleşince arpa soğanları atıp soteleyelim.Sotelenen soğanlarımızı bir kenara kaldıralım.Yine aynı tavanın içine 1 kaşık tereyağını eritelim.Tereyağı köpük köpük olunca bu kez mantarları atıp soteleyelim.
- Sote edilmiş soğan ve mantarlarımızı pişirdiğimiz etlerimizin içine ilave edip karıştıralım.yemeğimiz hazır.Servis yaparken kıyılmış maydonozları üstüne serpmeyi unutmayın.Afiyet olsunn..
Yorumlar
Yorum Gönder