Peynirli Polenta tarifi

Peynirli Polenta Nasıl Yapılır?

Mısır irmiğini bu şekilde daha önceden görmemiş olabilirsiniz çok fazla malzeme istemeyen pratik doyurucu bir kahvaltılık polenta tarifi geliyor.

Peynirli Polenta İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 litre tavuk suyu (sıcak)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı mısır unu
  • 3 çorba kaşığı labne peynir
  • 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • ½ limon suyu
  • Servis için;
  • Mikro yeşillikler
  • Taze fesleğen

Peynirli Polenta Yapılışı

1. Bir tencereye sıcak tavuk suyunu ekleyin.
2. Tuz, karabiber ve tereyağını ilave edin.
3. Kısık ateşte tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
4. Karıştırmaya devam ederken bir yandan da yavaş yavaş mısır ununu ekleyin.
5. Sürekli karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
6. Piştikten sonra ocaktan alın.
7. Ocaktan aldıktan sonra labne peynir, rendelenmiş parmesan peyniri ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın.
8. Sonrasında sunum yapacağını tabağa alın.
9. Üzerini isteğe göre mikro yeşilliklerle ve fesleğen yaprağı ile süsleyerek servise sunun.

Peynirli Polenta Ne Kadar Sürer Yapması?

Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
10 dakika 15 dakika 0 dakika 25 dakika

Peynirli Polenta Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.