Boşnak Yemeği Biryan

Boşnak Yemeği Biryan

 

Sevgili hanımlar bizim kapama olarak bildiğimiz çok meşhur ve lezzetli olan etli pilavı bosnaklar biryan olarak adlandırmış ve çokta lezzetli yapmışlar.Ee benimde anne tarafım boşnak olduğu için biryanı özellikle bayramlarda gelecek olan özel misafirlerimize sunmak bir gelenek oldu bizim için birde siz sevgili hanımlarla paylaşmak istedim.Biryan yaparken dana eti kullanıyorum aslında ancak ben tavukla da yapıyorum çokta güzel oluyor.Tercih  sizin ben tarifimde dana etini kullanıcam isteğe göre tavuk etide kullanabilirsiniz.Beğeninizi kazanıcağına eminim.

Boşnak Yemeği Biryan İçin Gerekli Malzemeler 

  • 1 kg dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber,karabiber,tuz
  • Zeytin yağı

Boşnak Yemeği Biryanın Hazırlanışı

  1. Öncelikle 1kglık etlerimizi 100grlık eşit parçalara bölüyoruz.Daha sonra bir tenceremizin içine az zeytin yağı koyup 2 adet soğanımızı doğrayıp yağın içinde kavuruyoruz..Soğanların rengi pembeleşince salçamızı da üstüne koyup etlerimizi de ilave edip bir güzel kavuruyoruz..Etler saldığı suyu çektikçe az az su ilave ediyoruz..
  2. Etlerimizi iyice pişmesi için üzerini kapatıcak kadar su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Etlerin pişimine yakın başka bir tencereye az yağla birlikte 2 su bardağı pirincimizi koyup güzelce yağda kavuruyoruz.Diğer yandan pişmiş olan etlerimizi bir kaba alıp suyunu başka bir kaba süzüyoruz.Elde ettiğimiz suyu piricin üzerine döküp kısık ateşte kaynatıyoruz piriçlerimizi.
  3. Pişen pirinçlerimizi suyuyla beraber bir tepsinin içine boşaltıp ayırdığımız etleride üzerine dizip daha öncede ısıttığımız 150 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz..Evet boşnak üsulü biryanımız hazır.Hepinize afiyet olsun:)