Fesleğenli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Krep gerçekten kahvaltıra çok yakışır fakat fesliğenlisi kokusuyle sizi baştan çıkaracak daha önce denemeyenler varsa bu krep tarifini şiddetle tavsiye ederim.Fesleğenli Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 7 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
- 3 adet taze sarımsak (incecik doğranmış)
- 10 dal maydanoz (kıyılmış)
- 10 dal dereotu (kıyılmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı (tavayı yağlamak için)
- Üzeri için;
- Taze Fesleğen
Fesleğenli Krep Tarifi Yapılışı
1. Geniş bir karıştırma kabının içinde yumurta, süt, tuz, sıvıyağını tel çırpıcı yardımıyla çırpın.2. Üzerine un, kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Karışım bütünleştiğinde kıyılmış taze fesleğen, ince doğranmış taze sarımsak, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.
4. Ardından tavayı ocağa yerleştirin ve ısıtın.
5. Tava ısındıktan sonra bir fırça yardımıyla tavaya zeytinyağı sürün.
6. Bir kepçe yardımıyla fesleğenli krep hamurundan tavaya krep hamurunu yayın.
7. İki tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.
8. Sonrasında üzerini taze fesleğen yaprağı ile süsleyerek servise sunun.
Fesleğenli Krep Tarifi Ne Kadar Sürer Yapması?
Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
---|---|---|---|
10 dakika | 5 dakika | 0 dakika | 15 dakika |
Fesleğenli Krep Tarifi Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.