Newyork usulü kırmızı şaraplı steak tarifi

Newyork Usulü Kırmızı Şaraplı Steak

 

Newyork usulü kırmızı şaraplı steak tarifi Amerikalı usta aşçılar bizlere de sevdirdiği muhteşem bir lezzet..Değerli misafirlerinize ya da özel bir akşam yemeği için aklınıza gelecek öncelikli tariflerden biri olacağına eminim çok seviceksiniz..Hazırlanışı kolay lezzeti baş döndüren Newyork usulü kırmızı şaraplı steak yumuşak kıvamı ve leziz sosuyla sizleri de kendine hayran bırakacak..Evett vakit kaybetmeden hadi başlayalım..

Newyork Usulü Kırmızı Şaraplı Steak İçin Gerekli Malzemeler 

  • 3yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 cm'lik 4'er parça yumuşak biftek yada fileto
  • Karabiber tuz
  • 3/4 su bardağı kırmızı şarap
  • 150 gr küçük parçalara kesilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı dijon hardalı

    Newyork Usulü Kırmızı Şaraplı Steak'in Hazırlanışı

    1. Öncelikle kasaptan aldığımız bifteklerimizi güzelce karabiber ve tuzla çeşniliyoruz.Daha sonra tavamıza zeytin yağını koyup kızdırıyoruz ve bifteklerimizi pişiriyoruz.Her iki tarafınıda güzel bir kahverengi alana kadar her iki yüzünü yaklaşık 5/6 dk.pişiriyoruz.Bifteklerimizi ateşten aldıktan sonra üzerini folyo ile örtüp 150 derecelik fırında sosunu hazırlayana kadar pişiriyoruz.  
    2. Daha sonra aynı tavaya diğer malzemelerimizi koyup kaynayana kadar güzelce pişiriyoruz.Sos hazır olduktan sonra servis tabağına alın ve bifteklerimizi fırından çıkarıp her iki yüzünü de sosla kapalayıp sservis tabağına alıyoruz..  
    3. Dilerseniz sosumuzdan sofrada da servis yapabilirsiniz..Benim önerim sunumda közlenmiş kırmızı biber ve közlenmiş kabuklu patateste kullanabilirsiniz..Ya da otlu tereyağı ve taze karabiber..Steakimiz hazır afiyet olsun... 

Yorumlar