Aş Çorbası

Aş Çorbası Tarifi
Aş Çorbası göründüğü gibi gayet doyurucu gözüken ve bir o kadarda enfes bir çorbadır. Yapılışı ve hazırlanışı basit gayet hızlı bir şekilde hazırlayabilir. Akşam yemeklerinde veya öğlen yemeklerinde servis edebilirsiniz. Gelelim Çorbamız için hangi malzemeler gerekli.

Aş Çorbası için gerekli malzemeler Nelerdir?
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 150 gr. Kıyma
  • 1 Adet Etsuyu Tableti
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
  • Karabiber
  • 1 Çay Bardağı Erişte
  • Tuz, Kırmızıbiber, Nane
Aş çorbası Nasıl hazırlanır Çorbamızın tarifi;
İlk olarak kıymamızı tuz ve karabiber ile güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde bir güzel yuvarlayıp küçük köfteler elde ediyoruz. Minik köftelerimizi hazırladıktan sonra soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ve kızıdırılmış sıvı yağda bir güzel salçamızıda ilave edip kavuruyoruz.Köftelerimizide ilave ediyoruz dikatli bir şekilde yakmadan çeviriyoruz.Et suyu tabletlerini ve 4 su bardağı suyumuzu ilave ediyoruz.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın. 

Yorumlar