Beyaz Çikolatalı Parfe -Tatlı Tarifi
Dondurma tatlısı dendiğinde aklımıza ilk gelen tatlılardan birisidir diyebilirim Beyaz çikolatalı parfe hazırlanışı biraz uzun olsada lezzeti ile baş döndüren bir lezzet.
Beyaz Çikolatalı Parfe için gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 225 gr Beyaz Çikolata
- 2.5 Su Bardağı Süt Kreması
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 5 Yumurta Sarısı
- 1 Çorba Kaşığı Tozşeker
- 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Su Bardağı Şam Fıstığı
- Süsleme için:
- 225 gr Sade Çikolata
- 1 Su Bardağı Krema
- 1 Çorba Kaşığı Bal
Beyaz Çikolatalı Parfe Tatlı Tarifi Nasıl Hazırlanır?
İlk olarak 225 gr beyaz çikolatayı küçük parçalara bölerek yarım su bardağı krema ile birlikte bir güzel karıştırarak benmari husulü eritin. Daha sonra üzerine hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edelim ve soğumaya bırakalım.
1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar karıştırın ve soğumaya bıraktığımız beyaz çikolarakı karışıma ilave edin. Daha sonra..
1 su bardağı kreme ve yarım su bardağı sütü fazla büyük olmasına gerek yok küçük bir tencerede kaynatın. Bu işlemimizi yaparken bir yandanda. toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpıyoruz. çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencere alıp kısıt ateste hiç durmadan karıştırarak 2-3 dakika pişirin kaynamadan ateşten alın ve daha sonra yine karıştırarak soğutun.
Daha sonra Şam fıstıklarımızı suda bekletip soyuyoruz. dikdörtgen bir kalıbı strec folyo ile sariyoruz.
Beyaz çikolatalı karısım ile yumurta karışımını çırpıyoruz .Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin.
Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder