İtalyan Usulu Çilekli Tiremisu Tatlı Tarifi

İtalyan Usulu Çilekli Tiremisu


Bildiğiniz gibi tiremisu  İtalyanların lezzetli mutfağından çıkmış ve bizimde vazgeçilmez tatlılarımızın arasına girmiş leziz bir tatlı..Yaparken bizi biraz uğraştırıcak olsa da yerken bu uğraşa değer olduğunu benim gibi sizde anlayacaksınız.Tiremisunun bir çok basit tarifi var ama ben italyan usulü çilekli tiremisuyu benim gibi zoru ve güzeli seven siz hanımların da seveceğine inandığım için tercih ettim..Buyrun başlayalım:)

İtalyan Usulu Çilekli Tiremisu İçin Gerekli Malzemeler

-30 adet kedi dili bisküvi
-250 gr çilek
-1 kutu labne peyniri
-3 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı şeker
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı rom
-1,5 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı granül kahve
-3 çorba kaşığı esmer şeker
-2 tatlı kaşığı kahve likörü
-1 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı kakao
-20 gr bitter çikolata

İtalyan Usulu Çilekli Tiremisunun Hazırlanışı

  1. Öncelikle tarifimize kremamızı hazırlayarak başlayalım.Bunun içinde tencerimizin içine süt,şeker,yumurta,un ve nişastamızı birleştirerek kısık ateşte kıvama gelene kadar gelene kadar pişiriyoruz.İyi karışması için sık sık karıştıralım.Krema pişince ateşten alıp üzerine labne peyniri ve romu da ilave edip soğumaya bırakıyoruz
  2. Daha sonra ayrı bir kabın içinde sıcak su içinde kahve ve esmer şekerimizi eritiyoruz..Biraz ılıyınca kahve likörünü de ilave ediyoruz.
  3. Kedi dili bisküvilerimizi kahveli karışıma batırarak kalıbımızın içine diziyoruz.Bisküvilerin üzerine dilimlenmiş çileklerimizi de dizip kremamızın yarısını kullanarak çilek ve bisküvilerin üzerini kapatarak döküyoruz.
  4. İkinci katıda kalan bisküvileri kahveli karışıma bulayıp üstüne dizdikten sonra kalan kremayı da üzerine döküyoruz..Son olarak kremaının üzerini kakaoyla eşit miktarda kapattıktan sonra 1-2 saat dolapta bekletiyoruz..Evet italyan usulu çilekli tiremisumuz servise hazır..
  5. Dilerseniz servis yaparken eritilmiş çikolataya çilekleri batırıp üzerini süsleye biliriz..Afiyet olsun

 

 

Yorumlar