Kuzu Güveç Yemek Tarifi

Kuzu Güveç

Bugün sizlere görüntüsüyle iştah kabartan,lezzetiyle ailenizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacağınız enfes bir yemek olan kuzu güveçin tarifini sunmak istedim..Umarım beğenirsiniz..Hadi malzemelerimize bir göz atalım..

Kuzu Güveç İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Kuzu Güveçin Hazırlanışı..

  1. İlk olarak kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini kekikle karıştırıp dinlenmeye alalım.Daha sonra soğanı küp küp doğrayalım..Aynı şekilde domates ve sarı biberlerimizi de doğrayıp bir kaba alalım.
  2. İkinci aşama olarak güvecimizi güzelce zeytinyağı ile yağlayıp,beklemeye bıraktığımız kuzu etlerini güvecin tabanına eşit miktarda dağıtıyoruz.
  3. Etlerimizin üzerine doğradığımız soğan,sarımsak,domates ve biberlerimizi yerleştiriyoruz.Daha sonra tuz ve karabiberimi de serpip sivri biberleri üstüne yerleştiriyoruz..Son olarak suyumuzu ilave edip,güvecimizin ağızını alimünyum folyo yardımıyla kapatıp ağır ateşte yaklaşık 40dk pişiriyoruz..
  4. Güvecimiz hazır maydonozla süsleyip sıcak servis etmenizi tavsiye ederim ..Afiyet olsun..
 

 

 

  

Yorumlar