Domatesli ve Fesleğenli Bruschetta
Amerikan mutfağından çok sevdiğim bir aperatif tarifi olan domatesli ve fesleğenli bruschettanın tarifini paylaşıcamm bugün sizinle..Karnınız çok acıktı ve hafif atıştırmalıklarmı istedi canınız?Evet bruschetta tam size göre..Benim gibi atıştırma saatlerini de özelleştiren tüm hanımların beğenisini kazanacak bir tarif.Hadi başlayalım..
Domatesli ve Fesleğenli Bruschetta İçin Gerekli Malzemeler
- 1 adet baget ekmek
- 125 gram tereyağı
- 6 diş sarımsak
- Yarım demet fesleğen
- 150 gram kaşar peyniri
- 6 adet domates
- Yeteri kadar tuz,karabiber
Domatesli ve Fesleğenli Bruschettanın Hazırlanışı
- 125 gramlık tereyağımızı bir tavanın içinde eritiyoruz.Daha sonra sarımsaklarımızı ince ince doğrayıp tereyağımıza ilave edip 3 saat kadar beklemeye bırakıyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve fesleğenleride ince ince doğrayıp domateslerle karıştırıyoruz..
- 3 saat beklettikten sonra baget ekmeklerimizi dilimleyip üzerlerine tereyağını sürüyoruz.Onun üzerine de domatesli karışımımızı paylaştırıp ekmeklerin üzerine koyup rendelenmiş kaşarlarımızı da ilave edip,karabiber ve tuzumuzuda ekliyoruz.
- Hazırladığımız ekmeklerimizi 180 dereceye ayarlanmış fırınımızda 15 dakika pişirip servis yapıyoruz.Evett domates ve fesleğenli leziz bruschettamız hazır.Afiyet olsun..