Islak Kek
Islak kek tarifini belki bir çoğumuz biliyoruz.Ama ben en çok tercih ettiğim ıslak kek tarifini sizlerle paylaşmak istedim bugün.5 çaylarının altın günlerinin vazgeçilmezlerinden olan keki birde benim tarifimden denemenizi çok isterim.
Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Islak Kekin Hazırlanışı
- Karıştırma kabına yumurtalarımızı ve şekerimizi koyup mikserle yaklaşık 4dk boyunca karışım köpürene kadar çırpıyoruz.Üzerine zeytinyağını,sütü ve kakaoyuda ekleyip mikserle karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra hazırladığımız karışımdan 1,5 su bardağı ayırıyoruz.
- Geriye kalan karışımın üzerine kabartma tozu ve unu da ekleyip kıvamı ne çok koyu ne çok sıvı olana kadar unu ekleyip karıştırıyoruz.Un karışımını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 170 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- 20 dk dan sonra dereceyi düşürüp 10 dk daha pişiriyoruz.İçinin çiğ kalmaması için.Kekimizi fırından çıkartıp dinlendirdikten sonra kalbımından çıkartmasan ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz.
- Servis tabağına alıp dilimleyip servis yapıyoruz..
Yorumlar
Yorum Gönder