İtalyan Çorbası Minestrone
Sofralarımızın başlangıç yemeği,kış günlerinde içimizi ısıtan,hastalananların kurtarıcı ilacıdır çorba..
Hem sağlık açısından hemde doygunluk verdiğinden yani ana yemeğe fazla yüklenipte biz hanımların korkulu rüyası kiloları atmamak için bence büyük bir velinimet.Tabi annelerimizden bize kalan çok leziz tariflerimiz var alışılmış..Ezogelin,mercimek çorbası,yayla çorbası vs gibi.Ama ben bugün sizlere İtalyan mutfağından bizim sofralarımıza taşıdığım İtalyan Çorbası Minestrone'nin tarifini sunucam beğeneceğinize eminim..
İtalyan Çorbası Minestrone İçin Gerekli Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 5-6 yaprak ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı kuru fasülye(önceden ıslatılmış)
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet et bulyon
- Karabiber-tuz Çorbanın Sosu İçin:Bir kaç yaprak taze fesleğen,3 diş sarımsak,1 çay bardağı zeytinyağı
İtalyan Çorbası Minestrone'nin Hazırlanışı
- Başlangıç olarak soğan ve sarımsaklarımızı soyup küp küp doğruyoruz.Çorba tenceremize zeytinyağımızı koyup soğan ve sarımsaklarımızı bir güzel kavuruyoruz.Üzerlerine salçamızı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra küp şeklinde doğradığımız kabak,patates,domates ve havuçlarımızı üzerlerine koyuyoruz.Hemen ardında da diğer malzemelerimiz olan ıspanak ve fasülyemizi de ekleyip tuz ve karabiberimizi de ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 20 dk orta ateşte pişiriyoruz.
- Çorbamız pişerken bizde sosunu hazırlayalım.fesleğen yapraklarını,sarımsakları ve zeytinyağını robottan geçiriyorz.Çorbamızın pişmesine yakın köftelik bulgurumuzu da ilave edip karıştırıyoruz.
- Evet çorbamız hazır servis kaselerine alıp üzerine de sosumuzu gezdirip servise sunuyoruz.Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder