Sebzeli Et Yemeği
Asya usulü sebzeli et yemeği içinde bulunan çeşit çeşit sebzelerle hem soframızı şenlendiricek hemde lezzetiyle tamaklardan tadı kolay gitmicek muhteşem bir et yemeği..İftar sofralarında,akşam yemeklerinde sık sık tercih ettiğim hem pratik tarifiyle hem enfes tadıyla vazgeçilmezlerim arasında..Eminim sizin içinde öyle olucak.Neyse lafı uzatmadan malzemelerimize geçelim...
Sebzeli Et Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
- 300 gr dana eti
- 6 çorba kaşığı sıvıyağ
- 4 çorba kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 100 gram mantar
- 2 adet pırasa
- 150 gram soya filizi
- 2 adet havuç
- 1 adet dolmalık kırmızı biber
- 200 gram pirinç
- 100 gram dondurulmuş bezelye
- Yeteri kadar tuz
- pul biber,karabiber
Sebzeli Et Yemeğinin Hazırlanışı;
- Öncelikle 300 gram dana etimizi yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Daha sonra soya sosunu 2 çorba kaşığı sıvıyağ,toz şeker ve nişastayla karıştırıp karabiberle tatlandırıyoruz.Kuşbaşı doğramış olduğumuz etlerimizi bu karışıma ilave edip 30 dakikalık bir bekleme süresine alıyoruz.
- İkinci aşama olarak sebzelerimizi hazırlamaya başlayalım.Pırasalarımızı güzelce yıkayıp halka halka doğrayalım.Daha sonra soya filizlerini yıkayıp suyunu süzelim.Yıkanmış mantarlarımızı da dilimledikten sonra havuçlarımızı da soyup ince uzun şeritler halinde doğrayalım.
- Biberlerimizi de yıkayıp ortasındaki çekirdekleri temizledikten sonta doğrayalım ve etlerimizi içinde beklettiğimiz marinattan bir kaba süzüp yapışmaz tavada güzelce kızartalım..Sonra marinattamızı yani etlerden süzdüğümüz sosumuzu bir tavaya alıp biraz pişirelim.Sebze,mantar ve bezelyelerimizi de ilave edip 7-8 dakika pişirdikten sonra etlerimizide ekleyip bir 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Evet gördüğünüz gibi sebzeli et yemeğimiz hazır.Üzerine pul biber ilave edip,bir de yanına listede bulunan pirincimizle güzel bir pilav yapıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder