Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

 

Hemen hemen her yemeğe yakışır patlıcan..Ben patlıcan yemeklerini çok severim  sık sıkta soframda yer alır hani..Hele hele zeytinyağlı patlıcan dolması bambaşka bir lezzet..Hani patlıcanın her yemeği leziz oluyor ama zeytinyağlıda da tadından yenilmiyor yani.Bugünde sizlere tadı damağınızda kalacak zeytinyağlı patlıcan dolmasının tarifini sunmak istedim..Umarım beğenirsiniz...

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
İç Harç İçin:
  • 5-6 adet sivri biber
  • 4-5 adet domates
  • 2 baş kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber  

 

Zeytinyağlı Patlıcan Dolmasının Hazırlanışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı şerit şerit soyup boyutuna göre uzunlamasına iki yada üçe bölüp  içini oyacakla boşaltıyoruz.Daha sonra bir kabın içine su doldurup içine tuz katıp patlıcanlarımızı tuzlu suyun içine koyuyoruz ki;acılığı gitsin..
  2. Patlıcanlarımız su da beklerken bizde soğanlarımızı,sarımsak ve sivri biberlerimizi doğrayıp bir tencerenin içinde zeytinyağı ile bir güzel kavuruyoruz.Üzerine küp küp doğradığımız domateslerimizi de ilave edip tuz ,karabiber ve limonsuyunu da ekleyip domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz..
  3. Suda bıraktığımız patlıcanlarımızı sudan çıkartıp kağıt havlu yardımı ile güzelce kuruluyoruz.Daha sonra derin bir tavanın içine zeytinyağını kızdırıp patlıcanlarımızı güzelce kızartıyoruz.Kızaran patlıcanların yağını güzelce süzdürdükten sonra soğuttuğumuz harcımızı patlıcanlarımızın ortasına bir kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
  4. Doldurduğumuz patlıcanlarımızı bir borcama yerleştirip üzerine 1 çay bardağı kadar kaynamış su gezdirip;200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip soğutarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun:)

















Yorumlar