Boşnak Böreği

Boşnak Böreği Tarifi | Yapımı | Nasıl Yapılır?


Boşnak böreği süphesiz benim için börek dendiğinde aklıma gelen ilk tariflerden birisidir 'Boşnak böreği' tadı ve lezzeti ile damaklarda yer etmiş bir tarif kuşkusuz.
Yapımı ve hazırlanışıda o kadar zahmetli değildir.Hemen hemen Her bütçeye uygun her evde bulunan malzemelerden yapılan Boşnak böreği Milli içkimizin ayran olduğu bugünlerde yanında iyi gidicektir diye düşünüyorum :)



Boşnak Böreği Malzemeleri

  • 1 Kg Un
  • 1 Fincan Sıvı Yağ
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • Yeterince Su
  • Tuz
  • İçi İçin
  • 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Tuz

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Evet , Öncelikle unumuzun ortasını güzelce açıyoruz Tuzu ve ılık suyu ve bir(1) fincan sıvı yağı ilave ederek hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
Daha sonra hamurumuzu Dokuz(9) çeşit parçaya bölerek bezeler hazırlıyoruz.Bezelerin her birini bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım.Bezelerin üzerine sıvı yağı sürerek bir güzel yedirelim.Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir. )

Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım. 

Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.