Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Evet çoğumuzun çöp diye attığı karpuz kabuklerınden gelin bakın nasıl lezzetli efsane bir reçel yapılıyor hep birlikte görücez hem israfı önlemek hemde lezzetli kahvaltılık yapmak için ideal bir yöntem diye düşünüyorum.

Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 tane orta boy karpuz kabuğu (içi çıkarılmış, yeşil kabuk kısmı meyve soyacağı ile soyulmuş)
  • 1 lt. su (üzerini geçecek kadar)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı toz şeker (100 ml. su bardağı)
  • 3 su bardağı su (100 ml. su bardağı)
  • 1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 6 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon suyu
  • 3-4 adet limon tuzu

Karpuz Kabuğu Reçeli Yapılışı

1. Öncelikle, orta boy bir karpuzun kabuklarını soyup kenara alın.
2. Karpuz kabuklarının içinden karpuzu kestikten sonra kabukları değerlendirmek adına yeşil kısmını varsa meyve soyacağı ile (kolay soyulduğu için kullanabilirsiniz.)
3. Yoksa bir bıçak yardımıyla soyun.
4. Yeşil kısımlarını soyma işleminden sonra kabukları küp şeklin de doğrayın.
5. Küp şeklinde doğradığınız kabukları geniş çukur bir kaba alın. Devamında 1lt. kadar suyun içine (karpuzların üzerini geçecek kadar) karbonatı ekleyip suyun için de eritin.
6. Bu karışımı karpuzların üzerine dökün karıştırın.
7. Üzerini streçleyip buzdolabında 6-7 saat bekletin. (karpuz kabuklarının çıtır olması için)
8. Buzdolabından çıktığında 3-4 sefer bol su ile yıkayıp süzgece alın. Sonrasında karpuz kabuklarını tencereye aktarın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
9. 15 dakika haşlayın.
10. Yumuşayan kabukları süzün kenara alın.
11. Geniş bir tencereye 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 adet limon kabuğu rendesi, karanfil, çubuk tarçını ekleyip şeker eriyinceye kadar orta dereceli ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
12. Şeker eridiğinde 6-7 saat karbonatlı suda beklettiğiniz bol suda yıkayıp 15 dakika haşladığınız ve süzdürdüğünüz kenarda bekleyen karpuz kabuklarını tencereye ilave edip orta ateşte 40-45 dakika rengi şeffaflaşıncaya kadar kaynatın rengi şeffaflaştığında limon suyu ve limon tuzunu ilave edin.
13. Kısık ateşte 15-20 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
14. Ve soğumaya bırakın.
15. Soğuduktan sonra reçel kaselerinize ve kavanozlara paylaştırarak sunuma hazırdır.

Karpuz Kabuğu Reçeli Ne Kadar Sürer Yapması?

Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
30 dakika 80 dakika 30 dakika 140 dakika

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.