Anne Poğaçası Nasıl Yapılır?
Yine çayın yanına yakışan güzel poğaça tariflerinden biri anne poğaçası yapımı kolay lezzetli hayat kurtarır deneyenlerin yorumlarını bekliyorumAnne Poğaçası İçin Gerekli Malzemeler
- Bir kase lor peyniri
- Bir kase dereotu (kıyılmış)
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı su
- Bir paket kabartma tozu
- Bir tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 su bardağı un
Anne Poğaçası Yapılışı
1. Bir kapta dereotu ve lor peynirini karıştırıp kenara alın2. Sonrasında un hariç bütün malzemeleri bir tencerede ılıtın ocaktan alıp unu ekleyip yoğurun hamur yumuk yumuk olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açıp içine bir miktar peynir koyup kapatın
3. Üzerine, fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirip
4. Isıtılmış 175 derecelik fırında 25 dk
5. pişirin
Anne Poğaçası Ne Kadar Sürer Yapması?
Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
---|---|---|---|
10 dakika | 20 dakika | 0 dakika | 30 dakika |
Anne Poğaçası Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.