Cevizli Taze Baharatlı Lor Krem Sürme Peynir

Cevizli Taze Baharatlı Lor Krem Sürme Peynir Nasıl Yapılır?

Bir Lor peyniri cebiz ve taze baharatlarla buluştuğunda harmanlandığında bu kadar mı lezzetli olur diyeceksiniz deneyince kolay gelsin.

Cevizli Taze Baharatlı Lor Krem Sürme Peynir İçin Gerekli Malzemeler


  • 2 litre günlük süt
  • ½ çay bardağı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Süzülmüş lor peynirleri
  • ½ çay bardağı peynir altı suyu (süzerken ayrılan)
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 kase maydanoz (kıyılmış)
  • 10 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı taze kekik (kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı biberiye (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Cevizli Taze Baharatlı Lor Krem Sürme Peynir Yapılışı

1. Öncelikle sütü kaynatacağınız tencereyi sudan geçirin. ( Süt kaynayınca tencerenin dibine yapışmasını önlemek için.) İki litre günlük sütü tencereye koyup ocağın altını açın. Sütü kaynatın.
2. Süt kaynayıp köpürmeye başladığında yarım çay bardağı sirkeyi (üzüm sirkesi, elma sirkesi farketmez.) ekleyin. Sirkeyi ilave ettiğinizde sirke sütü kesecek ve lor oluşmaya başlayacaktır.
3. Hafif hafif karıştırın. Su sarı yeşilimsi berrak su oluşturduğunda süzgece alın. Süzgecin üzerine bir kase ağırlık koyup süzgeçteyken suyunu bastırın. Peyniri süzdükten sonra peynir altı suyundan yarım çay bardağı ayırın. Kalan peynir altı suyunu da atmayın. Lezzetli ve bol vitaminli su olduğu için çorbalarınızda ya da makarnalarınızı haşlarken bile bu suyu kullanabilirsiniz.
4. Devamında lor peynirini süzdükten sonra blendera aktarın üzerine ayırdığınız yarım çay bardağı peynir altı suyunu ve zeytinyağını, tereyağını ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar 2-3 tur çektirin.
5. Çektirme işleminden krema haline gelen lor peynirini bir kaseye aktarıp iri çekilmiş ceviz içi, maydanoz, taze fesleğen, taze kekik, taze biberiye, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile lezzetlendirip karıştırın.
6. Karıştırdıktan sonra ekmeğinizin üzerine sürüp taze fesleğen yaprakları eşliğinde zeytinyağı ilavesiyle servise sunun.

Cevizli Taze Baharatlı Lor Krem Sürme Peynir Ne Kadar Sürer Yapması?

Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
20 dakika 0 dakika 0 dakika 20 dakika

Cevizli Taze Baharatlı Lor Krem Sürme Peynir Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.