Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Genellikler karadeniz bölgesinde çok fazla yapılan ve tüketilen hamsi bolluğundan olsa gerek :) bir yemek hiç denemedim diyenler için üzülüyor deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun hamsili pilav tarfimiz.Çok fazla malzeme ihtiyaçı olmadan hızlı bir şekilde yapabiliceğiniz doyucu bir yemek !Hamsili Pilav İçin Gerekli Malzemeler
- 50 gr mısır unu
- İç Pilav
- 300 gr temizlenmiş kılçığı alınmış hamsi
Hamsili Pilav Yapılışı
1. Fırın tepsisinin üzeri kapanana kadar 22. Fırın tepsisinin tabanı kapandıktan sonra önceden hazırlamış olduğunuz iç pilavı hamsili tepsinin ortasına doldurun
3. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi içerisine mısır ununa buladığınız hamsileri tek tek dizin
4. kat hamsileri yeniden dizin
5. 200 derecelik fırında kızarana kadar 10-15 dakika pişirin
6. Fırın tepsisini tabağa ters olarak çevirin ve sunuma hazırlayın
7. Afiyet olsun
Hamsili Pilav Ne Kadar Sürer Yapması?
| Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
|---|---|---|---|
| 10 dakika | 10 dakika | 0 dakika | 20 dakika |
Hamsili Pilav Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.
