Kumkuat Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır?
Limon ve portakalgillerden olan kamkat meyvesinin efsane reçeli ile karşınızdayız her yerde bulunan bir meyve değildir.C vitamini bakımından oldukça zengindir.Kumkuat Kamkat Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
½ kg kumkuat (kamkat)4 su bardağı sıcak su kumkuat (kamkatları haşlamak için)
4 su bardağı soğuk su kumkuat (kamkatları bekletmek için)
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Kumkuat Kamkat Reçeli Yapılışı
1. Öncelikle kumkuat (kamkat) meyvelerini tencereye alın.2. Üzerine sıcak suyu ekleyin.
3. 10 dakika haşlayın.
4. Haşlandıktan sonra süzün.
5. Süzdükten sonra soğuk suyla bolca yıkayın.
6. Sonrasında soğuk suyun içinde 2 saat bekletin.
7. Ardından su, toz şekeri tencereye alın.
8. Ve 20-25 dakika orta dereceli ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
9. Kaynayan şekerli suyun içine kumkuat (kamkat) meyvelerini ilave edin.
10. Üzerlerine karanfil, çubuk tarçın, limon suyu ve tereyağı ekleyin.
11. Orta dereceli ateşte 30 dk. Kaynatın.
12. Kumkuat (kamkat) meyveleri şeffaf bir hal aldığında ocaktan alın.
13. Sıcakken kavanoza doldurun ve ılındığında kavanozun kapağını kapatın.
14. Buzdolabında muhafaza edin.
Kumkuat Kamkat Reçeli Ne Kadar Sürer Yapması?
Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
---|---|---|---|
10 dakika | 30 dakika | 60 dakika | 100 dakika |
Kumkuat Kamkat Reçeli Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.