Mantarlı Çıtır Börek

Mantarlı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Mantar ile hamur işinin efsane buluması büyük bir lezzet şölenine hazırmısınız mantar sevmeyen birileri varsa etrafınızda sevdirmenin işte yolu !

Mantarlı Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz
  • 3 diş sarımsak (kıyılmış)
  • 400 gr. kültür mantarı (dilimlenmiş)
  • 2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket milföy hamuru (20 adet)
  • 1 küp tereyağı ( tepsimizi yağlamak için)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Mantarlı Çıtır Börek Yapılışı

1. Bir tavada yemeklik doğradığımız soğanları tereyağı ve zeytinyağı ile kavuruyoruz
2. Soğanlar pembeleştikten sonra içine dilimlediğimiz mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
3. Mantarlar suyunu bırakıp çektiğinde sarımsakları ekleyip tuz karabiber ayarını yapıp kenara alıyoruz
4. Milföy hamurlarını ince şeritler halinde (pizza kesicisi kullanabilirsiniz
5. ) kesiyoruz
6. Isıya dayanıklı fırın kabınıza veya fırın tepsinizin altına yağlı kağıt kesip bir küp tereyağı ile yağlayıp ince şeritler şeklinde kestiğimiz milföylerin yarısını gelişi güzel tepsinin altına yayıyoruz
7. Üzerine kavurduğumuz mantarlı iç harcımızı ekleyip bir kase rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip kalan milföy hamurları ile üstünü kapatıyoruz
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişiriyoruz
9. Fırından çıktıktan sonra dilimleyip servise sunuyoruz

Mantarlı Çıtır Börek Ne Kadar Sürer Yapması?

Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
10 dakika 40 dakika 0 dakika 50 dakika

Mantarlı Çıtır Börek Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.