Misket Köfteli Patatesli Havuçlu Bezelye

Misket Köfteli Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır?


Etli güzel bir sebze yemeği arayanlar için gerçekten mükemmel  bir lezzettir misket köfteli papatesli bezelye yapımı biraz meşaketli olsada buna değer.
Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
15 dakika 25 dakika 20 dakika 1 saat

Misket Köfteli Patatesli Havuçlu Bezelye İçin Malzemeler

  • 200 gr. Dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (pirinç tanesi şeklinde doğranmış)
  • 1 adet orta boy patates (orta küp şeklinde doğranmış)
  • 1 adet orta boy havuç (orta küp şeklinde doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Üzerini geçecek kadar su (3,5 su bardağı)
  • 2,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Misket köfteler
  • Servis için;
  • Maydanoz (kıyılmış)


Misket Köfteli Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle köfte harcı için orta genişlikte bir kabın içine kıymayı ekleyin. Üzerine rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ilave edin. Bütün malzemeler bütünleşene kadar yoğurun.
2. Ardından köfte harcından küçük parçalar alın. Elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri bir tepsi ya da tabağa dizin.
3. Üzerini streçleyin. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
4. Sonrasında genişçe bir tencereye sıvıyağını ekleyin. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin. 3-4 dakika kavurun.
5. Ardından pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
6. Devamında küp kesilmiş patates ve havucu ilave edin. 1-2 tur karıştırın.
7. Domates ve biber salçasını ekledikten sonra tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber ile lezzetlendirin.
8. Sonrasında sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta dereceli ateşte kaynamaya bırakın.
9. Kaynamaya başladığında haşlanmış bezelye ve buzdolabında dinlenmiş misket köfteleri ilave edin. Ocağın altını kısın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin.
10. Piştikten sonra ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra 20 dakika dinlendirin.
11. Sunum yapacağınız tabağa alın.
12. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise sunun.