Patates Röşti tarifi Nasıl Yapılır?
Kahvaltılarda doyurucu bir lezzet patatesin o efsane lezzetinin buram buram patates röşti tarfimiz yapımı oldukça kolaydır.Patates Röşti tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet patates (kabukları soyulmuş, haşlanmış, rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
- 1 çorba kaşığı taze biberiye (kıyılmış)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Servis İçin;
- Taze biberiye
Patates Röşti tarifi Yapılışı
1. Patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun.2. Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
3. Su kaynadığında ocaktan alın ve süzün.
4. Süzdükten sonra 10 dakika patatesleri ılınmaları için bekletin.
5. Ardından patatesleri rendeleyin.
6. Ve bir karıştırma kabının içine aktarın.
7. Üzerine rendelenmiş toz muskat, kıyılmış taze biberiye, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırın.
8. Küçük bir tavaya tereyağının yarısını ekleyin ve tereyağını eritin.
9. Tereyağı eridikten sonra patatesli karışımı tavaya yayın. Üzerini ve yanlarını bir spatula yardımıyla bastırarak düzeltin.
10. Alt tarafı kızarana kadar pişirin. Alt tarafı kızaran patatesleri bir tabak yardımıyla ters çevirin.
11. Diğer tarafını kızartmak içinde tavaya arta kalan tereyağını ekleyin ve eritin.
12. Sonrasında patateslerin diğer tarafını da kızartın.
13. Her iki tarafı da kızarmış patates röştiyi servis tabağına alın.
14. Üzerini arzuya göre taze biberiye dalıyla süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.
Patates Röşti tarifi Ne Kadar Sürer Yapması?
Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
---|---|---|---|
10 dakika | 10 dakika | 0 dakika | 20 dakika |
Patates Röşti tarifi Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.