Patlıcanlı Sodalı Börek

Patlıcanlı Sodalı Börek Nasıl Yapılır?


Patlıcanlı Sodalı Börek İçin Gerekli Malzemeler


  • İç harcı için;
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (pirinç tanesi şeklinde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı Sera domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Sera ev tipi acı biber salçası
  • 1 kavanoz Sera patlıcan Salatası
  • 10 dal maydanoz (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sosu için;
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 4 adet taze yufka
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ (kalıbı yağlamak için)
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Servis için;
  • Maydanoz (kıyılmış)

Patlıcanlı Sodalı Börek Yapılışı

1. Öncelikle iç harcı için orta genişlikte bir tencereyi ocağa alın.
2. İçine zeytinyağı ilave edin ve yemeklik doğranmış soğanları ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ekledikten sonra 2-3 dakika kavurun.
3. Devamında sera domates salçası, sera ev tipi acı biber salçası ve sera közlenmiş patlıcan salatasını ilave edin.
4. 1-2 tur karıştırın.
5. Sonrasında kıyılmış maydanoz ekleyip tuz, karabiber ile lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın.
6. Sosu için; bir karıştırma kabının içine süzme yoğurt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın ve kenara alın.
7. Borcam ya da fırın tepsisinin tabanını yağlayın.
8. Dört adet taze yufkanın bir tanesini yağlanmış borcamın içine taze yufkanın kenarlarını içe doğru buruşturarak kalıbın şeklini verecek şekilde yerleştirin.
9. Üzerine yoğurtlu yumurtalı sosu gezdirin.
10. İkinci taze yufkayı da yine aynı şekilde buruşturarak soslu taze yufkanın üzerine yerleştirin.
11. Üzerine yoğurtlu yumurtalı sosu gezdirin ve ikinci kat taze yufkanın üzerine patlıcanlı iç harcın hepsini ekleyin.
12. Devamında üçüncü taze yufkayı da buruşturarak fırın kabına yerleştirin.
13. Ve son olarak kalan dördüncü taze yufkayı da en üst kata buruşturarak fırın kabının içine yerleştirdikten sonra üzerlerine kalan yoğurtlu yumurtalı sosu ilave edin.
14. Ardından bir su bardağı maden suyunu taze yufkaların üzerine gezdirin.
15. 10 dakika dinlendirin.
16. 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
17. Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek arzuya göre üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.

Patlıcanlı Sodalı Börek Ne Kadar Sürer Yapması?

Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
20 dakika 40 dakika 0 dakika 60 dakika

Patlıcanlı Sodalı Börek Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.