Peynirli Sarma tarifi

Peynirli Sarma Nasıl Yapılır?

SAdece kahvaltı için değil aslında her öğün yapabiliceğiniz enfes bir lezzet peynirli sarma tarifini muhakkak ikinciye tekrar yapacaksınız.

Peynirli Sarma İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 kase beyaz peynir
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yufka
  • 1 çorba kaşığı labne peyniri
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • 1 çorba kaşığı taze kekik
  • 1 çorba kaşığı fesleğen
  • 4 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir türk kahvesi fincanı su
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küp tereyağı

Peynirli Sarma Yapılışı

1. Bir kabın içinde ezilmiş beyaz peynir, labne peynir, kekik, biberiye ve fesleğeni karıştırıyoruz
2. Yufkamızı tezgaha açıp zeytinyağı ile yağlıyoruz
3. Üzerine diğer yufkamızı serip hazırladığımız peynirli iç harcımızı döküyoruz ve spatula yardımıyla karışımı bütün yufkaya yayıyoruz
4. Yufkamızı rulo yapıp dilimliyoruz
5. Fırın kabımızın içine domates püresi, doğranmış domates, tuz, karabiber, tereyağı ve sarımsak ekleyip üzerlerine dilimlediğimiz peynirli sarmaları yerleştiriyoruz
6. Bir Türk kahvesi fincanı su ilave edip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk
7. pişiriyoruz
8. Fırından çıktıktan sonra taze baharatlarla süsleyip servise sunuyoruz

Peynirli Sarma Ne Kadar Sürer Yapması?

Hazırlama Süresi Pişirme Süresi Dinlenme Süresi Toplam Süre
10 dakika 30 dakika 0 dakika 40 dakika

Peynirli Sarma Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.