Pırasalı Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
Pırasa sevenler için güzel bir sebzeli pilav tarifi hiç denemeyenler inanın lezzine inanamayacaksınız ya bu nasıl olyuor diyeceksiniz .Pısalı pilav mı olur diyenler pişman olucaksınız.Pırasalı Havuçlu Pilav İçin Gerekli Malzemeler
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 3 adet pırasa (ince doğranmış)
- 1,5 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su (sıcak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pırasalı Havuçlu Pilav Yapılışı
1. Öncelikle tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyin.2. Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyerek kavurun.
3. Sonrasında rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasaları ekleyerek 3-4 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
4. Devamında yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave edin.
5. 2 dakika daha kavurun.
6. Pirinçlerde kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip karıştırın.
7. Su ve tuz ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
8. Pirinçler suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin.
9. Piştikten sonra ocaktan alın.
10. 15 dakika dinlendirdikten sonra servise sunun.
Pırasalı Havuçlu Pilav Ne Kadar Sürer Yapması?
| Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
|---|---|---|---|
| 15 dakika | 15 dakika | 15 dakika | 45 dakika |
Pırasalı Havuçlu Pilav Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.
