Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?
Bu kadar yıldır sade yemeğe sıkılmadınız mı siz hala birde ekmeği böyle deneyin ve bana daha sonra geri dönün bakalım beğenicekmisiniz.Sarımsaklı Ekmek İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam tuz
- 4 diş ince kıyılmış sarımsak
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 120 gr. eritilmiş tereyağı
- 1 adet tam ekmek
Sarımsaklı Ekmek Yapılışı
1. Bir tam ekmeği ekmek kesme bıçağı ile 2 cm2. Bir kapta eritilmiş tereyağı, sarımsak, maydanoz, tuz ve karabiberi birleştirip karıştırıyoruz
3. aralıklarla çapraz kare olarak üstünden kesin, ancak altını ayırmayın
4. Parmaklarınızla ya da bıçağınızla ekmeğin aralıklarını açın ve aralıklara hazırladığınız tereyağlı sarımsaklı ve maydanozlu sosunuzu bir yemek kaşığıyla dökün
5. Sosu tüm ekmeğin aralıklarına paylaştırdıktan sonra yine tüm aralıklara bir kase rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin
6. Fırından çıktıktan sonra dilediğiniz taze baharatlarla taze kekik, biberiye ile süsleyip servise sunabilirsiniz
Sarımsaklı Ekmek Ne Kadar Sürer Yapması?
Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
---|---|---|---|
5 dakika | 25 dakika | 0 dakika | 30 dakika |
Sarımsaklı Ekmek Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.