Tereyağlı Baharatlı Yumurta Kapama Nasıl Yapılır?
Teryağ ve yumurtanın inanılmaz uyumu taze baharatlarla buluştu ve kahvaltı sofraları şenlendi yapımı hızlı pratik bir kahvaltılık.Tereyağlı Baharatlı Yumurta Kapama İçin Gerekli Malzemeler
- Su yumurtaları haşlamak için (üzerini geçecek kadar)
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tereyağlı Baharatlı Yumurta Kapama Yapılışı
1. Yumurtaları ocağın üzerinde kaynayan suyun içerisine yavaşça bırakın.2. 6-7 dakika kadar haşlayın.
3. Haşlanan yumurtaları bir kevgir yardımıyla soğuk suyun içine aktarın.
4. Yumurtaları bekletin ve soğutun.
5. Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
6. Yumurtaları soyduktan sonra boylamasına 2 parçaya bölün.
7. Tavaya tereyağını alın ve eritin.
8. Eriyen tereyağının içerisine kırmızı pul biber, kuru kekik, kuru nane, tuz, karabiber ekleyin.
9. Sonrasında yumurtaların kestiğiniz kısımları, sarıları tavaya gelecek şekilde koyun.
10. Kızgın baharatlarla lezzetlenmiş yağı bir kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine gezdirerek 1 dakika pişirin.
11. Yağı ile sunum yapacağınız tabağa alın ve servise sunun.
Tereyağlı Baharatlı Yumurta Kapama Ne Kadar Sürer Yapması?
Hazırlama Süresi | Pişirme Süresi | Dinlenme Süresi | Toplam Süre |
---|---|---|---|
10 dakika | 10 dakika | 0 dakika | 20 dakika |
Tereyağlı Baharatlı Yumurta Kapama Tarifi ile sizinle birlikteydik bugün denerseniz güzel yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.